Matkapuhelin

041-5275838

info@hierontahyvahetki.fi
Avoinna

Ma, Ke ja pe 10 - 18:30, Ti ja To 10 - 20

Päänsärky ja migreeni

Hermoratahieronnasta apua päänsärkyyn ja migreeniin

Päänsärky ja migreeni

Päänsärkyä on monenlaista esim. aamupäänsärky, iltapäänsärky ja yleinen päänsärky. Aamu päänsärkyä yleensä esiintyy pään oikealla puolella ja siihen myös liittyy vatsavaivat. Ilta päänsärkyä esiintyy yleisimmin takaraivolla ja siihen liittyy aina niska- ja hartiaseudun jännitteet. Epäkäslihas on ensimmäisen luokanlihas ja se putoaa ensimmäisenä hermotuksen piiristä pois, jolloin takaraivolla esiintyy päänsärkyä ilta päivällä. Yleistä päänsärkyä esiintyy yleisesti pään lakialueella. Purentahäiriöt aiheuttavat 80% päänsäryistä.

Migreenit

Migreenit luokitellaan kolmeen eri tyyppiin. Maha migreeni, maksa- sappi migreeni ja munuaismigreeni.
Maha migreeni heijastuu kipuna kulmakarvojen yläpuolelle.

Mahamigreeni

Migreeni voi oireilla myös muilla kehonalueilla kuin päässä. Abdominaalisessa eli vatsamigreenissä migreeni oirehtii vatsan alueella.

Mahamigreeni on luultua yleisempi sairaus. Mahamigreeniä ilmenee kaikenikäisillä, ja se noudattaa samaa kaavaa kuin migreeni yleensä. Yleisimmin mahamigreeni on lapsilla ja teini-ikäisillä. Aikaisemmin on luultu, että vain lapset kärsivät muiden kuin päänalueen migreenistä, mutta migreeni voi oirehtia vatsan alueella aikuisiässäkin. Vatsamigreeniä esiintyy sekä naisilla että miehillä. Hormonaalisista syistä teini-iästä alkaen naiset sairastuvat siihen useammin kuin miehet.

Viskeraalimigreeni on laajempi kuin vatsamigreeni. Se oirehtii viskeraali alueella, johon kuuluvat vatsa, rintaontelon elinten alue, sydän, keuhkot ja virtsarakon alue.

Oireet
Vatsamigreenissä oireet voivat olla kohtauksellisia tai pitkäaikaisia. Akuutti kohtaus voi kestää tunteja tai päiviä ja pitkäaikainen kohtaus viikkoja tai kuukausia. Vatsamigreeni noudattaa samaa kaavaa kuin migreeni yleensä.

Oireita ovat:

vatsan kipuilu, joko ylä- tai alavatsalla tai koko vatsalla
voimakas turvotus ja joskus pahoinvointi
ummetus tai ripulointi
ruoansulatushäiriöitä esiintyy usein, jos kohtaus on pitkäaikaisempi
vatsaoireiden lisäksi voi olla päänsärkyä, mutta ei välttämättä

Hoitosuositus: Suositellaan perinteistä hermoratahierontaa, jolla mahamigreeniä voidaan hoitaa vatsan- ja suoliston hoitokarttojen avulla.

Maksa- sappimigreeni

Maksa- sappimigreeni ilmenee heijastekipuna päässä ohimoiden alueella ja sitä hoidetaan ohimoiden, sekä maksa- ja sappirakkokarttojen avulla.

Munuaismigreeni

Munuaismigreeni on migreeni tyypeistä pahin ja se ilmenee kovana päänsärkynä keskellä otsaa.

Hoito suositus:  Perinteisellä hermoratahieronnalla hoidetaan munuaismigreeniä otsapaikan ja munuaiskarttojen kautta.

Varaa aika hermoratahierontaan ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Suositellut julkaisut

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *