Matkapuhelin

041-5275838

info@hierontahyvahetki.fi
Avoinna

Ma, Ke ja pe 10 - 18:30, Ti ja To 10 - 20

Perinteinen hermoratahieronta

Hermoratahieronta eli ääreishermoston kuntoutus on kokonaisvaltaista ihmisen hoitamista. Siinä käsitellään kehon ääreishermoston pitkittäis- ja poikittaishermoradat, isot- ja pikkuaivot, keski- ja väliaivot, sekä aistit. Hoidolla pyritään kuntouttamaan ihmisen ääreishermosto niin hyvin, että keskushermosto saadaan toimimaan kunnolla ja aivot saadaan huolehtimaan sille annettuja tehtäviä. Hermoratahieronnan tarkoituksena on saada maksan entsyymikanta elpymään ja ihmisen oma luonnollinen puolustusmekanismi toimimaan. Tämä saadaan  aikaan paneutumalla  hoidettavan henkilön  kokonaisvaltaiseen ja yksilölliseen hoitoon. Hoidossa huomioidaan kaikki elimistön oireet ja merkit, jotka viittaavat elimistön tasapainon häiriintymiseen.

Miksi ihminen sairastuu?

Ellei ihmisen ääreishermosto toimi kunnolla, niin silloin on mahdotonta pitää keskushermostoakaan toimivana ja se johtaa ihmisen sairastumiseen. Ilman toimivaa hermotusta ihmiselle kehittyy ravitsemushäiriö ja se johtaa oma myrkytystilaan.  Esim. Reumasairaudet ovat ravitsemushäiriöstä johtuvia sairauksia.

Kehon piilovaivat

Hoidon alkuvaiheessa asiakkaalle voi tulla ns. paranemiskriisi eli kehon piilovaivat tulevat esille. Sen saa aikaan kuona-aineiden tehokas poistuminen kehosta erityiselinten toiminnan tehostuessa. Oireina voivat ilmetä ohimenevinä tuntemuksina esim. päänsärkynä, ihottumana kiputilana, kuumeena tai ripulina. Nämä oireet ovat kuitenkin ohimeneviä hoitojen jatkuessa. Kaikille ei edes oireita tule tai niitä ei huomaa oireiden ollessa niin lieviä.

Kokonaisvaltaista hoitoa

Hoidon avulla pyritään poistamaan oireiden syyt, eli emme hoida pelkästään tiettyä vaiva-aluetta, vaan koko ihmistä. Käytännössä tämä tarkoittaa fyysistä hermoratahierontaa ja ravintoneuvontaa. Kyseessä on ääreishermoston kuntoutus, jota hoitamalla estetään keskushermoston häiriöitä.

Tässä kokonaisvaltaisessa hoidossa ihmisen keho puhdistuu ja  elpyy sinne kertyneistä kuona-aineista. Tämän jälkeen keholle ominainen tasapaino edistää puolustuskykyä, ravinteiden imeytymistä ja erityiselinten toiminnan tehostumista.

Hieronnan jälkeen olo on kevyt ja rentoutunut

Hermoratahoito kestää n. 2 tuntia. Ensimmäisellä ja toisella hoitokerralla kartoitetaan henkilön ongelma-alueet ja paneudutaa kehon luonnollisen puolustusjärjestelmän aktivoimiseen. Kroonisissa sairauksissa kuten astma, diabeetes, reuma, hermostolliset sairaudet ja kiputilat, suositellaan aluksi 5 – 10 hoitokertaa . Aluksi hoitokertojen väli voi olla 4 – 7 vrk, jonka jälkeen hoidot voidaan jaksottaa 2 – 4 viikon välein usean kuukauden ajan ottaen huomioon kunkin asiakkaan yksilölliset tarpeet ja ongelmat.

Hoito saa tuntua, mutta ei saa sattua. Hoidon jälkeen olo on kevyt ja rentoutunut.

Esteet hoidolle

Hermoratahieronta sopii kaikille ja kaiken ikäisille. Ainoastaan raskaus, vasta tehty leikkaus, jolloin varoaika on 2kk leikkauksesta ja elin siirto potilaat.

Varaa aika tervetuloa!

Varaa aika joko netissä ajanvarauspalvelussamme tai puhelimitse. Lämpimästi tervetuloa